„Greenz“ – užkandžiauk sveikiau!

Saldainių fabrikas „Rūta“, atsižvelgdamas į spartėjantį gyvenimo tempą ir vartotojų poreikius greitam, bet vertingam maistui, iškėlė sau užduotį: sukurti naujos kartos užkandžius. Taip, žingsnis po žingsnio, gimė riešutų, vaisių ir sėklų užkandžiai „Greenz“.

Naujos kartos užkandžiai

Ilgai kurtos idėjos, skoniai ir formos tapo jaunatviškais, natūraliais ir inovatyviais užkandžiais. Tam, kad šių gaminių pakuotės dizainas atspindėtų visus privalumus, svarbiausia buvo išrinkti reikšmingą pavadinimą. Žodis „Greenz“ kelia asociacijas su natūralumu, šviežumu ir gamta, tačiau pagrindiniu akcentu tapusi raidė Z sukūrė šiuolaikiškumo ir jaunatviškumo įspūdį. „Greenz“ tapo tuo, ko šiandien ieško vartotojas – modernumo ir natūralumo duetu.

Buvo pasirinktos ryškios pakuočių spalvos – ne tik tam, kad patrauktų akį. Tai lyg energijos užtaisas, kurį patvirtina išskirtos pridėtinės vertės ar aiškiai matomi ingredientai. „Greenz“ užkandžiai, vos pasirodę prekyboje, sulaukė daug dėmesio. Tai patvirtina ir pirmasis gautas apdovanojimas – Nacionalinės pakuotės dizaino apdovanojimuose NAPA užkandžių ir konditerijos kategorijoje laimėta bronza.

Sukurti, atsižvelgiant į mitybos poreikius

Kuriant šią inovatyvių, funkcionalių užkandžių liniją iš aukštos biologinės vertės augalinių žaliavų, saldainių fabriko „Rūta“ technologai bendradarbiavo su LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto mokslininkais bei pritaikė šiuos gaminius skirtingų žmonių grupių mitybos poreikiams.

Taip pat, ši užkandžių linija pasižymi kruopščiai parinktais ingredientais – itin maistingomis burnočių sėklomis, saulėgrąžomis, džiovintomis morkomis, liofilizuotomis braškėmis. „Greenz“ užkandžiai papildyti ir tokiomis medžiagomis kaip kalcis ar vitaminas D, taip pat žirnių baltymais, kuriuos gali vartoti pieno baltymų bei glitimo netoleruojantys žmonės. Visi užkandžiai pagaminti be glitimo, pridėtinio cukraus ir tinka vegetarams bei veganams.

Svarbu paminėti ir tai, kad užkandžiai „Greenz“ pažymėti „Rakto skylutės“ simboliu, kuris išskiria įprastus produktus dėl juose esančio mažesnio kiekio cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų. Juose nėra maisto saldiklių, o grūdų turinčiuose gaminiuose daugiau maistinių skaidulų.

Užkandžiauk sveikiau!